Shimadzu MOC63u Nem Tayin Cihazı
Ürün Kodu moc63
Japon üretimi olan Shimadzu MOC63 çok çeşitli uygulamalar için kullanılabilen, 60 gram kapasiteli teraziye sahip, çok kaliteli, estetik ve şık, zarif yapısı ve küçük boyutları ile % 0,01 hassasiyetle nem ölçme özelliğine sahip çok kaliteli bir nem tayin cihazıdır.
SHIMADZU MOC63u NEM TAYİN CİHAZI
Japon Shimadzu MOC63 çok çeşitli uygulamalar için kullanılabilen, 60 gram kapasiteli teraziye sahip, çok kaliteli, estetik ve şık, zarif yapısı ve küçük boyutları ile % 0,01 hassasiyetle nem ölçme özelliğine sahip çok kaliteli bir nem tayin cihazıdır.
Laboratuvar ortamında kullanılabilen bu cihaz diğer katı nem ölçerler gibi ölçüm haznesine koyulan ürünü kurutma yapıp ağırlık kaybı temeline dayalı olarak içerisindeki nemi görmek için tasarlanmış kullanışlı bir cihazdır. Lcd ekranın dizaynı ve tuş takımları kullanıcının çok rahat kullanabilmesi için tasarlanmıştır.
MOC 63 NEM TAYİN CİHAZININ ÖZELLİKLERİ
- Shimadzu MOC63u Nem Tayin Cihazının ölçüm modları; standart, hızlı, yavaş, adım adım şeklindedir.
- MOC63u nem tayin cihazı; 95 mm çapında geniş bir kefeye sahiptir. Bu büyük ebatlı numunelerinizin ölçümünde kolaylık sağlayacaktır.
- Güçlü halojen lambaları cihazın hassas ve hızlı bir şekilde nemi ölçmesine yardımcı olur.
- Shimadzu Moc 63u nem tayin cihazı, resimlerden de görebileceğiniz gibi kolay kullanılabilir tuş takımına sahiptir.
- Cihaz kutusu içerisinden 3 adet sert dayanıklı ölçüm kefesi ve ayrıca bir çok tek kullanımlık ölçüm kefesi çıkmaktadır.
- Numuneleri el değmeden ürün içine koymak için bir adet metal maşa da ürün içinden çıkmaktadır.
- Shimadzu katı nem ölçer cihazı yapılan 100 ölçümü hafızasında tutabilmektedir.
- Moc63u nem tayin cihazını bilgisayara bağlayarak, verilerinizi aktarabilirsiniz.
- WA 123M nem ölçer; gıda, kimya, çevre bilimi ve eczacılığa ait sektörlerde ağırlıkla kullanılmaktadır.
Önemli Bilgi: Kurutulmuş meyvelerde nem ölçümü ( kayısı , incir , üzüm , dut , hurma vb ) ürünün içinde ki nem dağılımı homojen olamadığı için nem tayini cihazlarında ölçümü yapılamamaktadır.
Ölçüm Prensibi: Katı veya sıvılar ısıtıldıklarında buharlaşan suya bağlı olarak maddenin ağırlığı azalır ve en nihayetinde buharlaşmanın sona ermesiyle (maddenin içindeki suyun tamamen ayrışması) ağırlıkta her hangi bir değişikliğin meydana gelmemesi ile son bulur.
Bu işlemde su haricinde başkaca uçucu maddelerin ayrışmaması ve böylece ağırlığın azalmaması için uygun numune miktarı ve sıcaklığın seçimi önemlidir. Hemen hemen tüm nem tayin cihazları ısıtma yoluyla ağırlığın azalması prensibinden hareket ederler.
Bu yöntem ucuz,basit ve pratik olduğu gibi aynı zamanda hızlıdır. Isıtma yoluyla nem tayini yapan bu cihazda halojen lamba kullanılmış olup ağırlık değişimini cihaza entegre çok yüksek kalite bir hassas terazi kontrol eder.
Moc 63 Kullanımı: Sıcaklığa dayanıklı numune kabının içine koyulan ürünü önce tartar ve hafızaya alır sonra halojen lambası ile ayarlayacağınız sıcaklığa getirerek ürünü kurutur, ürünün kuruduğunu terazideki değerlerin değişmemesinden anlar ve ısıtmayı durdurur. Nemli miktar ile kuru miktarı bildiği için aradaki farkı hassas bir şekilde % nem olarak ekrana getirir.
Cihazın kullanımı son derece basittir. Kullanıcının yapması gereken sadece alüminyum kabın darasını almak ve ürünü cihazın içine bırakarak kapağını kapatmaktır. Fazla sıcaklık ürünün kurumadan direk yanmasına neden olur, gerekenden az sıcaklık sonucun geç çıkmasına neden olur. Nemini ölçeceğiniz ürüne verilecek sıcaklık değerini bilmiyorsanız deneme yanılma yolu ile bulabilirsiniz. Bu yöntem ile deneyim kazanabilirsiniz.
Deneyimli kullanıcılar sıcaklık değerleri ve zaman değerlerini değiştirebilirler. Her ürün için sıcaklık ve zaman ayarları ayrı ayrı hafızaya alınabilir. Buda testi pratik başlatmayı sağlar.
Ölçüm süresi değişkendir, üründen ürüne değişebildiği gibi, çok nemli ürün ile az nemli ürün arasında sonuç süresi farkı kaçınılmazdır. Ayrıca testi yaparken fazla ürün koymanız halinde sonuç süresi uzayacaktır. Kaç gram numune koyacağınızı bilmiyorsanız tavsiyemiz 2 g ile çalışmanızdır.
En sağlıklı sonuç için ürününüz uygunsa kırıcı değirmen alarak ürününüzü öğüterek test etmeniz, bu şekilde hem analiz süresi kısalacaktır hem de çok daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkacaktır.
Cihaz ile beraber en az 3 adet çok kullanımlık ve 50 adet de tek kullanımlık alüminyum numune kabı verilmelidir.
Shimadzu: 1875 yılında Japonya'da kurulmuş; gıda, kimya, eczacılık ve çevresel faktörler gibi medikal alanda kullanılabilen çeşitli cihazlar üreten; dünya çapında isim yapmış büyük bir firmadır.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Terazisinin Kapasitesi 60 g.
Ölçüm Aralığı 0,02 gr - 60 gr
Terazi Hassasiyeti 0,001 g.
Nem Hassasiyeti 0,1% (1 - 4,99 gr. arası) - 0,01 % ( 5 gram üzeri)
Ölçüm Hafızası 100
Ölçüm Koşulları Veri Belleği 10
İletişim RS232 ve USB
Zamanlama Ayarı 1-120 dakika
Sıcaklık Ayarı 50-200°C (1°C artışlarla)
Isıtıcı Tipi Düz tip halojen ısıtıcı
Tekrarlanabilirlik 0,15% (2gr) / 0,05% (5gr) / 0,02% (10gr)
Cihaz Ebadı 202 x 336 x 157 mm
Ölçüm Haznesi Ø95 mm
Güç 400W
Ağırlık 4 kg
Ekran Arka ışıklı LCD ekran
TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. Cihazın tartım hassasiyeti en az 0,001 g (1 mg) veya daha yüksek olmalıdır.
2. Cihazın tartım kapasitesi en az 60 gr olmalıdır.
3. Nem ölçüm hassasiyeti ± %0,01 veya daha iyisi olmalıdır.
4. Tekrarlanabilirlik (2gr) % 0,15, (5gr) % 0,05 veya daha iyi olmalıdır.
5. Cihazın kefe çapı 95 mm olmalıdır,
6. Cihazın yerleştirildiği yerde dengede olup olmadığını kontrol için su terazisi bulunmalı ve cihazın dengesinin sağlanması için yükseklik ayarlı, denge ayar ayakları olmalıdır.
7. Cihazın tartım düzeneği güvenilir, kararlı ve hızlı ölçüm amacıyla UniBloc teknolojisi ile üretilmiş olmalıdır.
8. Cihaz harici kalibrasyonlu olmalıdır.
9. Cihazın aşırı yüke karşı koruması olmalıdır.
10. Cihaz göstergesi arkadan aydınlatmalı LCD ( sıvı kristal ) olmalıdır.
11. Kolay kullanım için cihaz üzerinde 11 adet tuş olmalıdır.
12. Cihazda kapak hareketine duyarlı otomatik start / stop özelliği olmalıdır.
13. Kurutma işleminde 5 farklı tipte auto, time, rapid, slow ve step ısıtma modları olmalıdır.
14. Cihaz ekranındaki grafik üzerinden kurutma işleminin hangi safhasında olunduğu takip edilebilmelidir.
15. İşlem sırasında ekran üzerinde % nem, % kuru madde, kaybolan nemin kuru maddeye oranı, ağırlık gibi bilgiler görülebilmelidir.
16. Cihazda tarih-saat özelliği olmalıdır.
17. Cihazda yetkisiz kişilerin kullanımına karşı şifreli menü kilidi koruması olmalıdır. Bu sayede işlem parametreleri izinsiz değiştirilememelidir.
18. Kurutma sıcaklık aralığı maksimum 50-200° C arasında olmalıdır ve 1 oC derecelik artışlarla programlama yapılabilmelidir.
19. Cihaz, kolay yedek parça temini ve dayanıklılık açısından standart 400W çubuk halojen lamba ile çalışmalıdır ve gerektiğinde kullanıcı tarafından kolaylıkla yenisiyle değiştirilebilmelidir.
20. Cihazın en az 10 adet program hafızası olmalıdır.
21. Cihazın 100 adet ölçüm sonucu hafızası bulunmalıdır.
22. Cihazda veri aktarımı için RS 232C ve USB portları olmalıdır. Cihaz hiçbir ara yazılıma gerek duymadan tartım sonuçlarını direkt olarak Windows işletim sistemine aktarabilmeli, aynı zamanda ölçülen numuneye ait nem-zaman grafiği PC ekranında gerçek zamanlı olarak çizdirilebilmelidir.
23. Cihaz +5 - +40 ° C arasında çalışabilmelidir.
24. Cihaz ile beraber en az 3 adet çok kullanımlık ve 50 adet de tek kullanımlık alüminyum numune kabı verilmelidir.
25. Cihaz CE belgesine sahip olmalıdır.
26. Teklif edilen cihaz için üretim ve fabrikasyon hatalarına karşı ücretsiz 2 yıl, ücreti karşılığında 10 yıl yedek parça ve servis garantisi verilmelidir.
27. Cihaz ISO 9001 sertifikasına sahip olmalıdır.
Kullanacağınız kredi kartının ticari veya bireysel olması durumuna göre taksit seçenekleri değişebilir. Taksit seçenekleri liste fiyatı üzerinden görüntülenmektedir. İndirimli fiyatlara göre taksit seçeneklerini ödeme sayfasından görüntüleyebilirsiniz.