Abbe Refraktometre
Bir refraktometre, ışığın havadan bir numuneye hareket ettiğinde ne kadar büküldüğünü (yani kırıldığını) ölçer ve tipik olarak bir sıvı numunenin kırılma indeksini (kırılma indeksi veya n) belirlemek için kullanılır.
Kırılma indeksi, çoğu bileşik için 1.3000 ile 1.7000 arasında birimsiz bir sayıdır ve normalde beş basamaklı bir hassasiyetle belirlenir.
Kırılma indeksi, katı bileşikleri karakterize etmek için rutin olarak erime noktalarının elde edilmesiyle hemen hemen aynı şekilde, sıvı numunelerin karakterizasyonunun bir parçası olarak belirlenir. Ayrıca yaygın olarak kullanılır:
Kırılma indeksini bilinen değerlerle karşılaştırarak bir numunenin kimliğini belirlemeye veya doğrulamaya yardımcı olun.
Kırılma indeksini saf maddenin değeriyle karşılaştırarak bir numunenin saflığını değerlendirin.
Çözeltinin kırılma indisini standart bir eğriyle karşılaştırarak bir çözeltideki çözünen maddenin konsantrasyonunu belirleyin.
BGD 252 Dijital Abbe Refraktometre, petrol, kimya, ilaç, şeker arıtma ve gıda endüstrilerinin yanı sıra ilgili kolejler, üniversiteler ve bilimsel araştırma kurumlarında yarı şeffaf sıvı veya katı maddeninyaygın olarak kullanılabilir Ayrıca şeker çözeltisinin Brix(BX) değerini ölçmek ve sıcaklığın Brix üzerindeki etkisini otomatik olarak düzeltmek için de kullanılabilir
Görsel amaç ve LCD ekran
Sıcaklığın Brix üzerindeki etkisini otomatik olarak düzeltin.
Prizma sert camdan yapılmıştır
RS232 arayüzü
Ana teknik parametreler
-Ölçüm aralığı (kırılma indeksi): 1,3000–1,7000 Konsantrasyon %0–95
-Ölçüm hassasiyeti (kırılma indeksi): ±0,0002 Konsantrasyon ±0,1%
-Min. okuma (kırılma indeksi): 0,0001 Konsantrasyon %0,1
-Sıcaklık düzeltme aralığı :15°C~45°C
-Sıcaklık kapsamını görüntüleme :0 ?~50 ?
-Cihazın ağırlığı :10kg
-Boyut :330mm×180mm×380mm
Kullanacağınız kredi kartının ticari veya bireysel olması durumuna göre taksit seçenekleri değişebilir. Taksit seçenekleri liste fiyatı üzerinden görüntülenmektedir. İndirimli fiyatlara göre taksit seçeneklerini ödeme sayfasından görüntüleyebilirsiniz.